Zo ga je insecten tegen

      Geen reacties op Zo ga je insecten tegen

Vaak in het einde van de zomer laten insecten zich het meeste zien. Zo zien we dat in augustus en september er de meeste overlast is van wespen, dit is namelijk hun tijd dat de larven voedsel nodig hebben en hun soortgenoten dit gaan zoeken. Naast de wesp is ook de mug in deze periode veel actiever. Daarom staan hier tips hoe je de last van deze insecten kan beperken.

Klamboe

Niks is vervelender dan de hele nacht geen oog dicht doen omdat je niks anders in je slaapkamer hoort dan gezoem. Om ervoor te zorgen dat je geen slapelozen nachten hebt door deze kleine vrienden is het misschien verstandig om een klamboe boven je bed te hangen. Klamboes zijn er in allerlei soorten en maten en je kunt hem dan ook helemaal afstemmen op een item dat super leuk staat in je kamer. Zo is het niet alleen iets heel praktisch maar ook nog eens super stijlvol.

Vliegenraam

Hou je ervan om in de zomer met het raam open te slapen zodat er frisse lucht binnenkomt, maar vind je het allesbehalve prettig om onder een klamboe te slapen. Dan is een vliegenraam ideaal voor jou! Zo ben je er zeker van dat de slaapkamer insectenvrij blijft en je de volgende ochtend niet lek geprikt wakker wordt. Vliegenramen zijn vaak op maat gemaakt en verkrijgbaar met verschillende profielen en gaas kleuren.

Geuren

Insecten zijn heel erg gevoelig voor geuren. Zo houden ze niet van DEET maar er zijn nog een aantal geuren waarvan ze weg deinzen. Zo kun je wespen afschrikken door de geur van koffie, wierook, azijn, ui en kruidnagel. Heb je meer last van muggen en wil je deze tegen gaan? Gebruik dan geuren zoals lavendel, eucalyptus, knoflook en citroen, maar ook met geuren zoals rozemarijn, munt en basilicum houd je die vervelende muggen op afstand. Het helpt niet alleen de insecten tegen te gaan maar de vrolijke kleuren van lavendel fleuren ook je balkon of tuin direct op.

Ventilator

En de laatste optie om de insecten af te schrikken is om een ventilator aan te zetten. Doordat de ventilator lucht in de kamer blaast, wordt het voor de insecten moeilijk om tegen de luchtstroom in te vliegen. Dit werkt dus het beste als je een ventilator bij het hoofdeinde van het bed neerzet, zo zorg je dat de muggen je niet kunnen bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.