Zo bestrijd je insecten op een natuurlijke manier

Insecten in je tuin en in je huis zijn nou eenmaal ontzettend vervelend. Daarom is het heel begrijpelijk dat je deze wil bestrijden. Het is heel fijn om ‘s zomers lekker de ramen en deuren open te kunnen zetten zonder last te krijgen van insecten. Ook is het fijn om in de tuin te kunnen zitten zonder dat je telkens wordt gestoord door allerlei ongedierte. Er zijn een aantal manieren waarop je dit ongedierte kunt bestrijden. Zo bestaan er allerlei bestrijdingsmiddelen, maar deze kennen een aantal nadelen. Veel bestrijdingsmiddelen zijn namelijk giftig, waardoor ook andere nuttige insecten dood kunnen gaan. Daarom kan het beter zijn om insecten op natuurlijke manieren te bestrijden.

Stilstaand water vermijden

Ten eerste is het belangrijk om stilstaand water te vermijden. Zodra het klimaat natter en warmer wordt, komen er namelijk steeds meer muggen. En als je ergens een bodempje water laat staan, kunnen hier al honderden muggeneitjes in worden verzameld. Zorg er dus altijd voor dat je geen bloempotten of emmers met een klein beetje water laat staan.

Raamhor plaatsen

Ook kun je een raamhor plaatsen om insecten buiten de deur te houden. Een raamhor is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals een inzethor, voorzethor of raamrolhor. Daarnaast kan een hor op maat worden gemaakt. Zo is er altijd een hor die bij jouw raam en afmetingen past. Een hor zorgt ervoor dat je de ramen lekker open kunt zetten zonder last te krijgen van insecten. Zo heb je (ook in de zomer) een lekker koele slaapkamer zonder ‘s nachts wakker te liggen van het gezoem van muggen. Een bijkomend voordeel van het plaatsen van een raamhor is dat het ook kan helpen tegen hooikoorts. Daarnaast kan een raamhor makkelijk worden gemonteerd en kan hij makkelijk worden schoongemaakt.

Afval buiten weggooien

Daarnaast is het belangrijk om je afval op een goede plek weg te gooien. Hier kunnen namelijk veel insecten op af komen. Schillen van fruit kunnen namelijk zorgen voor een heleboel fruitvliegjes. En het is ontzettend moeilijk om hier weer helemaal vanaf te komen. Gooi je afval dus nooit binnenshuis weg, omdat je hierdoor een heleboel fruitvliegjes in huis kunt halen.

Planten om insecten weg te jagen

Tot slot zijn er een aantal planten en kruiden om insecten te weren. Basilicum en lavendel kunnen bijvoorbeeld vliegen en muggen weren, en bovendien verspreiden ze een heerlijke geur. Citronella en rozemarijn werken perfect tegen muggen en calendula en munt werken tegen vliegen. Dit zijn dus hele natuurlijke manieren om insecten te bestrijden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.