Natuurlijke muggenwerende middelen

      Geen reacties op Natuurlijke muggenwerende middelen

Mensen die op zoek zijn naar alternatieven voor synthetische muggenwerende middelen kunnen ontdekken dat sommige natuurlijke middelen effectief zijn om hen te beschermen tegen beten. Deze producten zijn waarschijnlijk ook minder giftig voor mens en milieu.

Natuurlijke afweermiddelen en sommige essentiële oliën kunnen effectief zijn in het weghouden van muggen omdat ze hun reukzin blokkeren, waardoor het moeilijker wordt voor deze insecten om op een mens te landen om zich te voeden.

In dit artikel lees je meer over de beste natuurlijke muggenwerende middelen en hoe ze werken.

1. Citronella

Dosis voor dosis, kan citronella net zo effectief zijn als DEET.

Citronella is een bekend muggenafweermiddel. In een dosis-per-dosis vergelijking is citronella aanvankelijk even effectief als DEET. Citronella olie verdampt echter snel, waardoor het slechts korte tijd effectief is. Ook kunnen hoge concentraties citronella huidirritatie veroorzaken.

Onderzoek heeft aangetoond dat de toepassing van 100% citronella volledige bescherming kan bieden tegen drie soorten muggen gedurende maximaal 120 minuten in een laboratoriumomgeving.

Mensen die reizen naar gebieden waar muggen ziektes overbrengen, kunnen beter een effectiever synthetisch afweermiddel gebruiken dan citronella.

Mensen kunnen citronellakaarsen of essentiële olie online of in sommige winkels kopen.

2. Citroen eucalyptus

Citroen eucalyptus etherische olie bevat 85% citronellal. Het is een populair product in de schoonmaak- en cosmetica-industrie vanwege de frisse geur.

De bevindingen van zowel veld- als laboratoriumstudies tonen aan dat citroen eucalyptus olie effectief kan beschermen tegen verschillende soorten malaria-dragende muggen, evenals de gele koorts mug.

Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat een formule met 32% citroeneucalyptusolie minstens 95% bescherming bood tegen muggen gedurende 3 uur. Het heeft echter een kortere beschermingstijd dan DEET omdat het sneller verdampt.

Tip: Muggen armband kind

3. Kruidnagel

Veel mensen gebruiken kruidnagel naast kaneel bij het bakken of als aromatische toevoeging aan drankjes met citroen en suiker. Maar kruidnagel kan ook helpen om hinderlijke muggenbeten te voorkomen.

In een studie uit 2013 mengden onderzoekers essentiële olie van kruidnagel met bases van olijf- en kokosolie, die vrijwilligers vervolgens plaatselijk op hun huid aanbrachten.

De kruidnageloliemengsels beschermden tot 96 minuten tegen gele koorts muggen.

Ander onderzoek suggereert dat een bestanddeel van kruidnagel genaamd methyl eugenol kankerverwekkend zou kunnen zijn, maar deze beweringen vereisen verder onderzoek.

Mensen kunnen kruidnagel essentiële olie kopen in sommige reformwinkels en online.

4. Pepermunt

Het gebruik van pepermunt kan een andere natuurlijke manier zijn om muggen te verjagen. De auteurs van een review uit 2011 concludeerden dat hoge concentraties van pepermunt essentiële olie effectief zijn, maar ze konden geen onderzoek vinden naar lagere concentraties.

Een studie uit 2011 toonde aan dat essentiële olie van pepermunt effectief was tegen muggenlarven en tot 150 minuten 100% bescherming bood tegen beten van volwassen gele koorts muggen.

Pepermunt essentiële olie is te koop in sommige kruidenierswinkels, natuurvoedingswinkels en online.

5. Citroengras

Citroengras essentiële olie is een goede optie voor een natuurlijke muggenafweermiddel.

Citroengras is een kruid met een subtiele citrus smaak. Het is een populair ingrediënt in thee en verschillende Aziatische keukens.

In een onderzoek uit 2015 ontdekten onderzoekers dat een combinatie van citroengras essentiële olie en olijfolie 98,8% bescherming bood tegen de zuidelijke huismug.

Uit ander onderzoek bleek dat topische toepassing van citroengras etherische olie gedurende 2,5 uur 74-95% bescherming bood tegen twee soorten muggen tijdens een veldstudie. Mensen kunnen citroengras etherische olie vinden in natuurwinkels en online.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.