Het bestrijden van woelmuizen. Hoe doe je dat?

      Geen reacties op Het bestrijden van woelmuizen. Hoe doe je dat?

Woelmuizen komen in Nederland veel voor. Deze muizen houden ervan om lekker te spelen in het gras. Ze zijn namelijk dol op graven en creëren hiermee gangen onder jouw grasmat. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. In dit artikel vertellen we jou meer over woelmuizen in het algemeen, welke problemen ze kunnen veroorzaken en hoe je ze kunt voorkomen / bestrijden. Lees snel verder wanneer je graag woelmuizen wilt voorkomen!

Wat is een woelmuis precies?

In Nederland kennen we behoorlijk veel verschillende muizen. Eén daarvan is de woelmuis, die je eenvoudig herkent aan zijn kleur (bruin) en de zandhoopjes die het achter laat in jouw tuin. Deze zandhoopjes moet je niet verwarren met die van mollen. De zandhopen die mollen creëren zijn over het algemeen een stuk groter dan de zandhoopjes afkomstig van woelmuizen.

De woelmuis ziet eruit als een onschuldig diertje. Maar met zijn formaat kan het behoorlijk veel schade aanrichten. Het probleem is dat deze beestjes het grasmat omhoog drukken. Wanneer het grasmat niet in contact komt met de aarde, sterft het grasmat af. Al met al zijn de woelmuizen nuttige dieren, aangezien ze de bodem verluchten en nuttige bodemschimmels verspreiden.

Hoe kun je er vanaf komen?

Uiteraard wil je zo snel mogelijk van de woelmuizen af komen, voordat ze nog meer schade aanrichten. Er zijn verschillende mogelijkheden om woelmuizen te bestrijden, denk aan de woelmuisklem, de woelmuisval en de ultrasone woelmuis verjager. De eerste optie is effectief, maar niet erg diervriendelijk.

Met de woelmuisval vang je de muis om hem vervolgens ergens anders weer vrij te laten. Tot slot behoort de ultrasone woelmuis verjager tot de meest effectieve opties, aangezien je hiermee ook andere insecten, knaagdieren en mollen kunt verjagen. Meer weten? Breng dan een bezoek aan woelmuizen bestrijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.